Galéria

  • k2
  • k5
  • k3
  • k6
  • k1
  • k4

Naptár

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
július 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Hetedhét Játékfesztivál

A gyerekeké lesz a hétvége Székesfehérváron - Hetedhét próbatétel után minden gyermek király lehet Székesfehérváron a májusi Hetedhét Játékfesztivál hétvégéjén. Május 25-26-án óriás játszótérré változik Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek kedvükre választhatnak az elmélyülős, kézműveskedős, alkotós, lazítós, vagy a pörgős, nyüzsgős és zenés-hangos játékok közül.

jatekfesztivalEgy éve nyitotta meg kapuit látogatói előtt a Játékmúzeum új helyén, a Hiemer-házban, így idén a gyereknap és a múzeum első születésnapja egy nagy játékünnepben olvad eggyé. A Hetedhét Játékfesztivál programkínálata a legkisebbektől kezdve az örök gyerekekig mindenkinek számtalan élményt tartogat. – hangzott el a programokat beharangozó sajtótájékoztatón.

„Manapság nagyon ritka esemény, hogy egy település új kulturális, közművelődési intézménnyel gazdagodjon. Éppen ezért különösen büszkék voltunk egy évvel ezelőtt, amikor átadhattuk a székesfehérvári gyerekek, családok számára a Hetedhét Játékmúzeumot a Hiemer-házban. Azóta a múzeum bebizonyította létjogosultságát, hiszen programok sokaságát rendezték, és több mint 15 ezer látogatót fogadtak itt. Minden család életében, így Székesfehérvár számára is fontos egy „új jövevény" első születésnapja! A mi közös ünnepünk lesz a kétnapos Hetedhét Játékfesztivál, melyen számos minőségi kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget kínálunk a családoknak." – hangsúlyozta Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere. „Sok szeretettel invitálunk minden kedves érdeklődőt Székesfehérvárról és környékéről, és szívből reméljük, hogy az ország távolabbi pontjairól is fogadhatunk vendégeket!" – tette hozzá.

A Hetedhét Játékfesztivál programjait F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ügyvezetője és Bernáth Éva, a Hetedhét Játékmúzeum múzeumpedagógusa ismertette. Elmondták: a játékfesztivál vendége lesz többek között Palya Bea és a Vaskakas Bábszínház. Ez a teátrum az ország legnagyobb gyermekfesztivál-főszervezője, amely a nagyobbaknak szóló előadás mellett csecsemőszínházi programmal is készül.

Látható lesz a csodamasina Circus Mechanicus a Tintaló Cirkusztól, a vásári hangulat kihagyhatatlan előadása Vitéz László szabadtéri színpadon, de lesz még óriás társasjáték, várjáték, közös képfestés, kézműves foglalkozások, hangszerbemutató, minivonat és élményfotózás. Kihagyhatatlan programnak ígérkezik a Szabad Színház előadása, amely a Hetedhét Játékmúzeum kiállítása alapján készül, és valódi születésnapi zsúrral ér véget – a fesztivál látogatói megkóstolhatják a Hetedhét Játékmúzeum születésnapi óriás tortáját.

A Játékfesztiválon a felnőttekre is gondolnak: „Fény-játékok címmel Lázár Ervin műveiből tart előadást Nagy Anna és Huszárik Kata a Hiemer-ház báltermében. A legkisebbek birodalmát a Városháza udvarán alakítják ki a szervezők, ahol bele lehet kóstolni babazenés és mozgásművészeti foglalkozásokba is.

Mindeközben a Hetedhét Játékmúzeum további játékra hívja látogatóit. A fesztivál két napja alatt egyetlen karszalag megvásárlásával korlátlanul látogatható a múzeum, ahol a rendkívül értékes gyűjtemény vitrinjei, fiókjai feladatokat, játékokat, plusz információt is rejtenek. Különböző érzékszerveiket dolgoztathatják meg a játékos kedvűek, hol szagolni, hol tapintani kell, máshol logokai készségre, vagy ügyességre van szükség. A terepasztalon futó kisvonatot egy gombnyomással indíthatják el a képzeletbeli állomásfőnökök, és kipróbálható egy praxinoszkóp is. A kiállítótérhez szorosan kapcsolódó Játéktér elnevezésű foglalkoztató terem a társasjátékok tere: itt ki lehet próbálni néhány kiállításban látható társasjátékot. A Réber kiállításban felnőtteknek és gyerekeknek szóló műveket lehet lapozni, olvasgatni.

Elérhetőségeink

8000 Székesfehérvár,
Jókai u. 1-3., Oskola u. 2-4.
(bejárat az Oskola utcából,
a templommal szemben)    
Telefon: 06 22-511-322
E-mail:info@hiemerhaz.hu
virag.zsuzsanna@proalbaregia.hu

uszt logok