Galéria

  • k1
  • k6
  • k2
  • k4
  • k5
  • k3

Naptár

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
június 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

50. házassági évfordulójukat ünneplők a Hiemer-házban

Ötvenedik házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat köszöntötte a Nyugdíjas Szervezetek „Életet az Éveknek" Fejér Megyei Szövetsége november 19-én délelőtt a Hiemer-ház Házasságkötő termében. Az 1963-ban örök hűséget fogadott párok az esküjüket újították meg. A rendezvényen a férjek egy szál virággal szimbolikusan megköszönték feleségüknek az együtt töltött fél évszádot.

Róth Péter alpolgármester beszédében kiemelte, a házasságban eltöltött időt másképp élik meg azok, akik benne élnek, és azok, akik kívülről szemlélik.„Az együtt eltöltött ötven év gondolatban összezsugorodik, hiszen az ember az életének mindig a fontos pillanataira emlékezik. Az esküvő, a nászút és a gyerekek születése még évtizedek múltán is olyan, mintha tegnap történt volna." Az alpolgármester hozzátette a naptári évek számolása helyett azok az élmények a lényegesek, amelyeket a házastársak szeretetteinkkel közösen éltek meg.

Rubina Sándor, a Nyugdíjas Szervezetek „Életet az Éveknek" Fejér Megyei Szövetsége elnöke elmondta, a korosztályukból kevesen tudják megünnepelni az ötvenedik házassági évfordulójukat, mert a társuk idő előtt távozik az élők sorából.„A megyei elnökséggel azt gondoltuk, jó lenne egy olyan ünnepséget tartani, ahol a Fejér megyei aranylakodalmukat ülő nyugdíjasok szimbolikusan újra meg tudják a fogadalmukat erősíteni."A felkérésre tizenkét házaspár jelentkezett, de családi-és egészségügyi okokból csak nyolcan vettek részt a rendezvényen.

Az ünnepeltek között volt Izmindi László és felesége, akik kiemelték, minden kapcsolatban van mélypont. A nehézségéket végtelen türelemmel és szeretettel lehet legyőzni, ami nem olyan egyszerű feladat, ugyanis a „jól bevált receptet" minden párnak közösen kell kidolgoznia.A rendezvényen a férjek egy szál virággal szimbolikusan megköszönték feleségüknek az együtt töltött fél évszádot, majd egybehangzó igenekkel megfogadták, a hátralévő éveikben is kitartanak egymás mellett jóban-rosszban.

(forrás: szekesfehervar.hu)

Elérhetőségeink

8000 Székesfehérvár,
Jókai u. 1-3., Oskola u. 2-4.
(bejárat az Oskola utcából,
a templommal szemben)    
Telefon: 06 22-511-322
E-mail:info@hiemerhaz.hu
virag.zsuzsanna@proalbaregia.hu

uszt logok